Llibre Del Rei En Pere PDF

Descubre el libro de Llibre Del Rei En Pere con enmarchaporlobasico.es. Lea el PDF de Llibre Del Rei En Pere en su navegador de forma gratuita. Regístrate y descarga Llibre Del Rei En Pere y otros libros de Bernat Desclot.
Enmarchaporlobasico.es Llibre Del Rei En Pere Image
FECHA
2010
TAMAÑO DEL ARCHIVO
8,60 MB
ISBN
9788472267657

DESCRIPCIÓN

La crònica de Bernat Desclot és una de les quatre grans cròniques de la literatura catalana medieval. El principal protagonista de l’obra és el rei Pere el Gran, model de cavallers, la figura del qual ha estat darrerament d’actualitat amb motiu de l’obertura de la seva tomba al monestir de Santes Creus. En el Llibre del rei En Pere Desclot narra la seva versió, sens dubte molt pròxima al rei, dels fets que es desenvoluparen arran de les Vespres sicilianes. La revolta contra els invasors francesos, i el subsegüent oferiment de la corona de l’illa a Pere, casat amb Constança de Sicília, va generar un greu conflicte amb els Anjou i els seus poderosos aliats: la monarquia francesa i el papat. Desclot recrea amb un notable sentit literari alguns dels esdeveniments que es van produir durant les hostilitats, com ara el conegut desafiament de Bordeus, la invasió de Catalunya pel poderós exèrcit francès, l’heroica defensa de Girona, diversos enfrontaments navals en què sobresurt la figura de l’almirall Roger de Llúria o la desfeta francesa al coll de Panissars. L’edició es presenta amb ortografia normativa i amb notes explicatives que ajuden a contextualitzar històricament els esdeveniments que s’hi narren i a aclarir passatges dubtosos.
DESCARGAR LEER EN LINEA

Stefano Cingolani, el curador de la nova edició del Llibre del Rei en Pere, parla de les cróniques com a obra literària en comptes d'obra històrica durant la presentació de la nova edició i ...

"El Llibre dels fets del rei Jaume I i el Llibre del rei en Pere de Bernat Desclot", Tomàs Martínez (ed.), Jaume I: fets, actes i paraules, Universitat Jaume I/ Fundació Germà Colon, Castelló de la Plana 2008, pp. 287-312.

LIBROS RELACIONADOS